Inställda rockabilly träffar men lite golf…

husvagnar
Våran husvagn

Usch för den här sommaren och det usla vädret. Efter två veckors husvagnssemester känner jag att det är dags att skriva av sig lite. Det här inlägget kommer med andra ord bli lite gnälligt. Efter förra sommarens härliga väder bestämde vi oss för att köpa en husvagn. Vi kom över en fin Adria till ett mycket bra pris och såg länge framemot sommarens utflykter. Innan semestern började tänkte vi åka på en del rockabilly träffar och bo på närliggande campingar. Än så länge har det inte blivit en enda träff då vädret har varit alldeles för dåligt. Att ligga instängd i en husvagn när det ösregnar är inte precis vad man kan kalla för semester. Trots att väderprognosen visade dåligt väder bestämde vi oss för att testa campinglivet. Vi gillar båda västkusten och första stoppet på resan blev Halmstad. En underbar camping och vid dåligt väder finns det lite annat att göra än bara sitta och uggla på campingen.

Golfklubborna fick självklart hänga med och i efterhand kan vi konstatera att de ”räddade” våran resa. Vi hade lite tur och klara oss från regnet under golfrundorna och fick ett par riktigt fina upplevelser. Vi spelade bland annat Halmstad Gk:s norra bana, en golfbana som verkligen lever upp till sitt rykte och gör ingen golfare besviken. Tyvärr var vädret för dåligt för att njuta av solen på Tylösand och det blev heller ingen after beach. Jag vet inte vad alla människor gör i sina husvagnar under de regniga dagarna, vi spenderade tiden framför tv:n och spelade kort med grannarna. Trots det dåliga vädret så tror jag att vi kommer behålla husvagnen och göra ett nytt försök nästa år, det är trots allt något speciellt med campinglivet.

rockabilly klänningar
Ej använd rockabilly klänning

Oanvända rockabilly klänningar

Lite tråkigt att behöva packa upp två helt oanvända rockabilly klänningar efter två veckors semester. Min make är intresserad av bilar (modell äldre) och på den vägen har jag skapat ett visst intresse kring rockabilly kulturen. På träffarna går min make runt och kollar bilar medans jag har fullt upp att kolla in folks härliga rockabilly kläder. För mig är den här kulturen djupt förknippad med ett visst mode som rådde under 50- och 60-talet. Nu är det bara att hoppas på lite bättre väder så att vi får komma iväg och njuta av lite 50-tals kultur.